P R O F I E L S C H E T S   V A N

   
 
 
R O B   D E  W I T
     
               
 

Motto:

‘Om zoveel mogelijk dingen te doen waar ik plezier aan beleef, want het leven is toch al zo kort.'


Sinds wanneer damt Rob al?:

'Ik dam al heel lang, maar ongeveer sinds 2002 ben ik lid geworden van NDG waar ik iedere week halsreikend naar uit kijk om een partij te dammen.

     
 
Palmares:
     
 
 

Jawel, ik ben al verschillende keren Damkampioen van Nederland geweest. Ik werd gehuldigd, pers erbij, interviews, op TV. Maar dan werd ik weer wakker geblaft door mijn hondje Bugsy.

Nee even zonder gekheid, ik dam te kort voor enige resultaten, maar waar het mij om gaat, is dat ik er vooral plezier aan beleef. Het is tenslotte ook een clubje waar je elkaar vraagt hoe met de ander gaat. Het sociale aspect eraan geeft me voldoening.

 
     
Rob samen met mijn zoon en hondje (Bugsy)
             
 


Hobby's:

'Iedere week sta ik trouw aan de kant voetbalclub JSV. Want dan volg ik de verrichtingen van mijn zoon.
Dammen natuurlijk. Ik zwem regelmatig. En ik trek behoorlijk veel de tijd uit om mijn hond Bugsy uit te laten, plus alles wat met zijn verzorging te maken heeft. Verder kijk ik veel voetbalwedstrijden TV en zit ik op de tribune bij onder andere AJAX die voor mij twee prachtige seizoenplaatsen heeft verzorgd.'Wat niemand van Rob weet:

'????????????????????????'


Wat is jouw mooiste fragment?

'Mijn mooiste fragment is de toekomst. (NDG-ers jullie zijn gewaarschuwd)'


Mooiste anekdote:

Ik heb geen anekdotes. Maar wat ik nog even wil vertellen is: wat ik vroeger had voor het voetballen voelde (dat ze me midden in de nacht konden bellen, om een partijtje mee te voetballen), heb ik nu voor het dammen gekregen omdat NDG een leuke vereniging is.

     
    Een partijtje dammen met mijn opa die op de foto 93 jaar was. Nu is hij 97 jaar en is nog goed bij geest om met mij een partijtje te dammen. Ik hoop dat zelf nog eens te halen.)    
             
De Toekomst - NDG
   

     
 
Rob de Wit - NDG P2 (of wellicht later P1)
             
Rob de Wit in actie tijdens het Domstadtoernooi 2006. Een jaarlijks toernooi georganiseerd door damclub UDG. De locatie voor een 76-jarige Utrechtse damvereniging, kan haast niet toepasselijker zijn dan het Domplein.