Blindsimultaandammmen record Ton Sijbrands
 
Ed Kok deelnemer aan Blindsimultaandammmen record Ton Sijbrands

Foto: blindsimultaan.nl
Oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands start op 19 december 2014 08.00 uur een poging om het wereldrecord blindsimultaandammen te verbreken. Vanuit het Raadhuis van Hilversum neemt hij het op tegen maar liefst 32 kandidaten.

Als afgevaardigde van Het Nieuwegeins Damgenootschap is Ed Kok een van de geselecteerde kandidaten die op het vrijdag 19 december vanaf 8.00 uur s'morgens gaat opnemen tegen Ton. Met een rating van 1158 zou Ed mogelijk een kans kunnen hebben.

Ed Kok (1158, 2079)

Ed (1962) damt al vanaf zijn zevende jaar. Via OG Vinkeveen (dertien jaar) en De Bilt (drie jaar) is hij bij NDG Nieuwegein (26 jaar) aangeland en is hij nu ook lid van DEZ Culemborg (twee jaar). Hij probeert nog steeds achter het grote damgeheim te komen, waar het nu toch eigenlijk om draait. Ed hoopt daar in deze blindsimultaan wat aanknopingspunten voor te vinden.

Het zal naast een denksportieve prestatie ook een lichamelijke slijtageslag worden voor Ed. Hoe lang gaat de match wel niet duren tegen 32 deelnemers? De dag, de avond, de nacht, de zaterdagochtend, zaterdagmiddag, avond en wie weet zal het nog langer duren. Dat kan niemand voorspellen.

Maar het zou leuk om naar dit evement te gaan kijken in het Raadhuis van Hilversum. Adres: Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum.

Namens het bestuur van NDG wensen wij Ed heel veel succes met de match tegen Ton Sijbrands. Zet 'm op Ed.  

Ga direct naar website om live de partijen te volgen…
naar boven