UPDB Competitie - Ronde 6 - Loosdrecht - NDG
 

Monsterzege voor NDG tegen Loosdrecht

In de provinciale damcompetitie heeft het Nieuwegeinse Darmgenootschap afgelopen dinsdag 4 november met maar liefst 2-14 over het team van Loosdrecht gewalst. Ed Kok en Piet Schep hebben een punt in moeten leveren die het gezicht redde van de damclub die zijn naam ontleend aan de aan de bij daglicht prachtig gelegen Loosdrechtse plassen. Ook de dorpjes Oud-Maarseveen, Tienhoven, Breukeleveen die naar Loosdrecht leiden komende vanuit Nieuwegein zijn overdag de moeite waard om met de auto of beter nog heerlijk te fietsen.

Op deze gure herfstavond was er van uit de auto niet veel van te zien. Maar het Nieuwegeinse team werd hartelijk ontvangen in het speelzaaltje wat voorheen dienst heeft gedaan als school en laatstelijk een kinderdagverblijf. Na de kachel goed opgestookt te hebben en het hete water door de radiatoren liep kon de wedstrijd beginnen.

En deze match begon gelijk goed in het voordeel van Vader en zoon Sjef Valk. Het was senior die als eerste de zege voor NDG binnen haalde door een variant op de ‘Bomzet’ waardoor tegenstander F. Frijlink twee schijven achter kwam en even daarna moest opgeven.
Junior kreeg in de late opening een cadeautje in de vorm van schijfwinst van Piet Schuurman die nog altijd veel plezier in zijn wekelijkse partijtje dammen heeft. Ondanks goed tegenspel van Piet kon de Nieuwegeiner winnend afsluiten. 0-4

Daarna haalde Stef Baerends en Gerard Bakker de volle winst binnen voor de ploeg. Stef won van Jaap Langerak en Gerard van Jan Kooistra.

Daarna denderde de NDG’s overwinningstrein met volle vaart door en sloten Kumar Bihari en Arie van Nieuwkerk met winst af. Arie haalde eerst een simpele twee om twee ruil uit om toegang te hebben naar de slagzet naar dam bond Ruud de Koning aan zijn zegekar. Kumar kwam in de opening een schijf voor op Rene Runhaar en speelde dit spel tactisch goed tot winst.

Tot slot was er een match om de echte damtoppers van de provincie Bert van Oosterom tegen Ed Kok. Een prachtig schouwspel. Met een wisselende momenten van het hebben van positie voordeel van beiden. In het eindspel leek er optisch voordeel voor de Nieuwegeiner. Maar op het moment dat het concreter werd vergist Ed zich en kon Bert de dam afnemen en werd de remise een feit. 2-14.

Voorlopig staat het Nieuwegeinse achttal aan kop in de eerste klasse, twee punten los van de nummer twee ADC. Ook hielp de nederlaag van UDG/Vriendenkring op Austerlitz daar aan mee.
Op 20 november mag NDG het thuis opnemen tegen mede kamploenskandidaat Austerlitz. Dus het blijft spannend aan de top.

Bekijk de uitslagen…

naar boven