UPDB Competitie - LDV/Loenen - NDG
 

Nieuwegeinse damformatie pakt
royale winst op LDV/Loenen


Het Nieuwegeinse damachttal heeft haar eerste winstpartij behaald tegen het team uit Loenen. Het sloot uiteindelijk af met 3-13 winst. Dit is tevens een goed voor de bordpunten die aan het einde van pas kan komen.

Afgelopen seizoen degradeerde de Nieuwegeinse formatie naar de Eerste Klasse van de UPDB-Bondscompetitie. Afgelopen dinsdag 16 sept. vielen de tegenstanders van Loenen bij bosje om. De Loenense opstelling was verzwakt. Zij moesten Eric Dubelaar en Frits Aalberts missen.
NDG daarentegen was wel compleet. En beschikt het komende seizoen over genoeg reservespelers.

Het was Ed Kok die halverwege in opbouwend middenspel wat lijkt op een vijvertje met rustig kabbelend water een baksteen gooide, nadat tegenstander Arie Roos het voor de hand liggende 41-37 speelde. Arie verloor hiermee een schijf en zag in, dat hij snel daarna een tweede schijf zou verliezen. Daarom staakte hij de strijd. Zie diagram hieronder.

Ed kok - NDG

 
Arie Roos - LDV/Loenen
Ondanks het geweldige resultaat van NDG, had er misschien meer ingezeten. Sjef Valk sr. speelde positioneel wel sterk tegen W. Spaan. Halverwege de partij won Valk een schijf en leek winst in het verschiet te liggen. Maar Sjef ging te gretig te werk en beging een blunderde in het eindspel. Waardoor de kansen verkeken waren. Maar sterk eindspel van de Nieuwegeinse routinier zorgde voor de remise.

Ook zoon Sjef jr kwam in het eindspel sterk te staan. Toch liet hij tegenstander Ton Stoffer ontsnappen naar een remise. Een collega merkte op dat Sjef op de 53e zet de volle winst had kunnen pakken. zie diagram hieronder
Ton Stoffer - LDV/Loenen

 
Sjef Valk jr - NDG
Al snel nam Stef Baerends tegenstander Ben van der Linden op het centrum in de tang. Wit liet dat gewoon toen daardoor kon zwart niet veel op zijn korte vleugel. Aan de andere zijde sloot wit zijn tegenstander op. Door een misrekening. nam wit een veel te dure dam voor 4 schijven, maar wist via secuur spel de schijven weer op te peuzelen. Daarbij kwam zwart ook op dam, na een spannend eindspel kon wit toch net niet winnen.  

Piet Schep kwam in een moeilijke partij tegen de Loenense topper Ben van der linden niet goed uit de verf. Piet kreeg het moeilijk in het eindspel. Maar de tegenstander Cor Vonk was een andere kijk op de zaak toegedaan. En weldra speelde hij een zeer zwakke zet waardoor Piet dankbaar een 4 om 3 naar dam kon uithalen. De strijd was snel beslist in het voordeel van de Nieuwegeinse speler.

Daarna ging de formatie van NDG als een voortdenderende TGV trein. Weldra viel er winst te noteren voor Arie van Nieuwkerk. Hij speelde de hele partij beheerst en bedachtzaam tegen Piet van Dijk en putte winst uit het uitgekiend gespeelde eindspel.

Vervolgens rende alle toeschouwers naar het bord van Gerard Bakker die op dat moment exact op de zet nauwkeurig de winst wist te pakken op tegenstander Gerrit van Schaick Sr.

Als laatste was teamcaptain Kumar Bihari die ook zijn duit in het zakje deed, door winnend af te sluiten op Leo van Dijk.

Een mooie start voor de Nieuwegeinse damformatie. Donderdag 25 september a.s mag NDG thuis aantreden tegen het Utrechtse UDG/Vrienedenkring.
Bekijk de uitslagen…
naar boven