UPDB Competitie - Boboli-Bunschoten - NDG
 

Nu wordt het wel heel erg moeilijk voor NDG

De Nieuwegeinse dammers hebben ook in de derde wedstrijd een flinke nederlaag geleden.
Het op papier sterkere NDG had op meer gehoopt. Maar het werd een regelrechte teleurstelling. Het Nieuwegeinse team werd over de hele linie volkomen onder de voet gelopen.
Uiteindelijk stond het scorebord op 12-4 aan het eind van de avond. Het staat nu met 3 nederlagen op rij nog altijd op de laatste plaats. Op 31 oktober mag NDG het thuis opnemen tegen kampioenkandidaat ADG. De degradatiepoule is een feit. Maar er moet heel wat gebeuren om dit de goede kant op te laten gaan.

De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of Arie van Nieuwkerk werd de prooi van W. Bos. Een gelijk opgaande strijd werd halverwege verstoord door een blunder van de Nieuwegeinse speler. W. Bos kon makkelijk via een twee om vier op fortuinlijke winst komen. Beduusd maar tegelijkertijd kwaad op zichzelf gaf de Nieuwegeiner op. 2-0.

Een half uur later was het Gerard Bakker die moedig gestreden opgaf tegen de sterkere W. Muys. Een strak gespeelde klassieke partij ging er aan vooraf. Maar positioneel kwam het spel beter uit de verf voor W. Muys. In het eindspel had Gerard geen enkele speelbare zet meer en was genoodzaakt de strijd te staken. 4-0.

Anne Woude speelde aanvallend tegen Sjef Valk Sr. Ook de Nieuwegeiner liep continu achter de feiten aan tegen deze speler, die hij normaliter de baas had moeten zijn. Met de zwakke randschijven leek het de verkeerde kant op te gaan voor de Nieuwegeiner. Maar in het late eindspel bewees Sjef Sr. dat hij nog scherp was. Met een slinks offer dwong hij remise af en viel de winstpartij voor Anne in duigen. Sjef bracht hiermee het eerste puntje binnen voor de Nieuwegeiners. 5-1.

Hans de Vast sloot zich hierbij aan door eveneens gelijk te spelen tegen Douwe de Graaf. Ook hij moest genoegen nemen met een benauwde remise. Want Douwe stond gewoon erg makkelijk en kan terug kijken op een goede gespeelde partij. Gelukkig bleef de Nieuwegeiner tot het laatst toe goed tegenspel bieden. En dat bleek zijn verdienste. 6-2.

De spanning liep hoog op in de match tussen Gerhard de Graaf en Piet Schep. Scherpe spelers die aan elkaar gewaagd zijn. Maar het was de Gerhard die in een sterke opening speelde. Maar gaandeweg was het Piet Schep die goed terug kwam in de wedstrijd. een interessante partij om te aanschouwen. Het leek erop dat dit terecht in een gelijkspel zou eindigen. Maar zo zie je maar weer, verrassingen in het damspel zijn talloos. Even een moment van zwakte (na de 8-12 van Piet) en Gerhard kon genadeloos uithalen en vervolgens de volle winst binnen halen. 8-2!

Stef Baerends accepteerde het remiseaanbod van Michiel Luiten. In een hevig gevecht tussen beide spelers leken de kansen bij de Nieuwegeiner te liggen. Maar in het eindspel speelde Stef toch een zwakke voortzetting waardoor Michiel kon ontglippen. Stef had op meer gehoopt. 9-3.

Vervolgens was het Alexander van de Mheen die een prachtige partij speelde tegen teamcaptain Kumar Bihari. Analyse wijst uit dat Alex gedegen spel laat zien. In het eindspel profiteerde hij, doordat Kumar zich laat terugdringen. Vanaf de 40e gaat het volledig mis. Kumar laat zich opsluiten en denkt via terugruil te kunnen ontsnappen. Maar realiseert zich niet dat hij hiermee olie op het vuur gooit. De witte schijven divisie van Alex stoomde op richting de doorbraakzone. Met de achterloop 21-26 tekende Kumar definitief zijn capitulatie. Via een 2 om 2 ruil breekt de Bunschoter speler door en is het spel uit. 11-3.

Ed Kok had goede kansen tegen Peter Frans Koops. Zorgvuldig bouwde Ed aan de aanval stelling. In het eindspel werd de fluit geblazen om aan te vallen. Maar uiteindelijk had Peter Frans overal een adequaat antwoord op. Voor de volle winst was het standje net te dun geworden. 14-2.

De sfeer was er niet minder om. Want het is altijd goed toeven in Denksportcentrum 'En Passant'. En het was weer smullen van de heerlijke vis uit de winkel van Wout Bos.

Bekijk de uitslagen…
naar boven