Het Domstadtoernooi 2014
 

En weer was OG Utrecht oppermachtig

Verslag door Harry de Waard

Door communicatiestoornissen binnen Zenderstad was deze vereniging bijna niet van de partij bij het jaarlijks terugkerend Domstadtoernooi. Maar door extra inspanningen op de dag zelf van Laura Timmerman, Theo van Londen en Sjef Valk kon er uiteindelijk een “gelegenheidsteam” op de been worden gebracht zodat ook Zenderstad toch nog achter de borden kon plaatsnemen.

Maar ook was UDG-Vriendenkring niet compleet en wist Cock van Wijk in allerijl nog OG’er Jan Uyterlinde mee te nemen. Hij mocht dan voor UDG-Vriendenkring achter het bord plaatsnemen en spelen tegen de opgestelde Auke Zijlstra. Maar wie er ook kwam….. geen Auke. Dus nu weer misverstand bij OG Utrecht? Kortom, hoe spijtig ook voor Jan, hij mocht na een uur wel de eerste punten voor UDG-Vriendenkring in ontvangst nemen en kon de rest van de avond aan de zijlijn toekijken. Jammer voor hem, maar op dat moment kon er organisatorisch weinig meer gedaan worden.Deze 18e editie van het Domstadtoernooi werd trouwens wederom een prooi voor OG Utrecht. Het achttal behaalde met maar liefst 4 wedstrijdpunten meer de eerste plek (12 pnt.) en liet het organiserende NDG en UDG-Vriendenkring ver achter zich. Zenderstad scoorde 4 punten.

OG Utrecht liet 5 partijzeges op het scorebord bijschrijven en stond slechts 2 puntendelingen toe. Ook één nulletje, maar die kwam op naam van een…. N.O.’er!

Dankzij de vele inspanningen van Sjef Valk, die namens het organiserend team van NDG optrad, werd het een bijzonder genoeglijke avond, waarbij Harry de Waard niet alleen als wedstrijdleider optrad, maar ook nog eens een gedeelte van de avond als barman.OG Utrecht heeft in al die jaren tot nu toe maar liefst 12 keer de beker met de grootste oren in de prijzenkast mogen zetten, terwijl NDG zich met 5 keer tevreden moet stellen. UDG-Vriendenkring heeft in 1999 voor het laatst het toernooi op haar naam geschreven.

Toernooiwinnaar OG Utrecht zal op woensdag 7 mei aantreden om de “Supercup”, waar zich inmiddels dv. Diemen (winnaar Vechtstreektoernooi) en Austerlitz (winnaar Heuvelrugtoernooi) ook voor hebben geplaatst.

Eindstand: 1.OG Utrecht 12; 2.NDG 8; 3.UDG-Vriendenkring 8; 4.Zenderstad 4.

Individuele resultaten:
Ed Kok (NDG)-Rutger Oskam (Zenderstad) 2-0; Alfons Ottink (OG Utrecht)- Paul de Heus (UDG-Vriendenkring) 1-1; Laura Timmerman (Zenderstad)-Wim de Jong (UDG-Vriendenkring) 2-0; Gerard Bakker (NDG)-Wouter van Beek (OG Utrecht) 0-2; Cock van Wijk(OG Utrecht)-Hans Verhoeven (Zenderstad) 2-0; Fred Dammers (UDG-Vriendenkring)-Piet Schep (NDG) 1-1; Theo van Londen (Zenderstad)-Hans de Vast (NDG ) 0-2; Jan Uyterlinde (UDG-Vriendenkring)- N.O. (Auke Zijlstra, OG Utrecht) 2-0; Kumar Bihari(Zenderstad)-Jan van Ee (UDG-Vriendenkring) 2-0; Sjef Valk Sr.(NDG)-Robert Sall (OG Utrecht) 0-2; Gerard Morsink (OG Utrecht)-Rob de Wit (Zenderstad) 2-0; Tiemen Smit (UDG-Vriendenkring)-Arie van Nieuwkerk (NDG) 1-1; Jan Timmerman (Zenderstad)-Sjef Valk Jr.(NDG)0-2; Adri Timp (OG Utrecht)-Rene Nurmohamed (UDG-Vriendenkring) 1-1; Anton van Hal (Zenderstad)-Jan van Lit (UDG-Vriendenkring) 0-2; Ids v.d.Lijn (NDG)-Dick de Boer (OG Utrecht) 0-2.

Bekijk de uitslagen en de partijanimatie's op Toernooibase om na te spelen…
naar boven
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven