Bekerviertallen 1/4 finale - OG Utrecht - NDG
 

Nieuwegeins bekeravontuur stagneert in ¼ finale

Het Nieuwegeins damviertal heeft het in een uitwedstrijd tegen OG Utrecht 2 niet gered om door te gaan naar de ½ finale. De verwachtingen waren hoog gespannen. Einde avond was het teleurstellend te moeten zien dat Nieuwegeins overwinningsboot met een 5-3 verlies op de klippen liep. Ondanks dat Piet Schep en Gerard Bakker niet opgesteld waren, zat het team toch stevig in elkaar. Wat ging er fout?

Als eerste was het Hans de Vast die bot ving toen hij werd geconfronteerd met een slagzet naar dam van tegenstander Dick de Boer. Op dat moment was er eigenlijk niets aan de hand. Maar de voortzetting van Hans had scherper gekund. Hij verzuimde om de dam economisch af te pakken. Vervolgens kon Dick met het terughalen van dam en het veilig ingraven ervan eigenlijk de strijd hiermee beslissen. Hans zag deze realiteit eveneens en staakte kort hierop de strijd. 2-0Kumar Bihari kreeg gaande weg positievoordeel op Teus de Mik. Dit resulteerde uiteindelijk in schijfwinst voor de Nieuwegeiner. Hij was in ieder geval goed op weg. Maar in het eindspel ging er iets mis. Teus wist op handige wijze de verloren schijf weer terug te winnen. Enig voordeel had Kumar wel, dat hij ver naar voren stond met zijn schijvenreeks. Maar Teus ging er goed voor zitten en liet zich niet gek maken en speelde beheerst. Toen de OG’er 48-43 speelde kon Kumar niets anders doen dan tussen lopen en kon Teus altijd plakken met doorbraak naar dam. De winstkansen voor Kumar waren al ver daarvoor verkeken. 3-1Een fraai klassiek onderonsje tussen Stef Baerends en Gerard Morsink. Een prachtige boeiende partij. Stef bouwde aan een sterke centrumstelling die klaar was voor de strijd. Maar de ervaren Gerard had de zaken positioneel goed op orde. Kortom, hij had op iedere aanval het juiste antwoord. Zonder in tempo nadeel te komen. Stef ging onverdroten door met de aanval. Maar scherp tegenspel van de OG’er zorgde ervoor dat er geen bodem was voor winst van Stef.
Uiteindelijk zag ook hij in dat remise een feit geworden was en accepteerde hij het remiseaanbod. 4-2

Ed Kok speelde aanvallend. Maar halverwege trakteerde tegenstander Peter Kolkman Ed op een slagzet met schijfwinst. Ed schrok zich een hoedje. Ed zette zich van meet af aan op scherp en herstelde zich uiteindelijk goed. Door een sluwe uitruil van de Nieuwegeiner ontstond er een situatie waarbij 1 schijf 3 schijven blokkeerden. Maar Peter probeerde halverwege door te breken en loerde op de overmacht situatie. Maar Ed had voldoende compensatie en kon uiteindelijk de veilige remise binnen hengelen. 5-3

  OG Utrecht 2 - NDG 4-4  
1.  Peter Kolkman   - Ed Kok (1142)   1-1  4
2. Gerard Morsink (971)  - Stef Baerends (1075)   1-1 3
3. Teus de Mik (948)  - Kumar Bihari (948)   1-1 2
4. Dick de Boer (973)    - Hans de Vast (926)   2-0 1
Bekijk de uitslagen en de partijanimatie's op Toernooibase om na te spelen…
naar boven