In memoriam
 


Ruud Palmer overleden


Op Oudejaarsdag 2013 is in zijn woonplaats Nijmegen voormalig KNDB-bestuurder Ruud Palmer op 66-jarige leeftijd overleden. Zo meldt de redactie van de KNDB-site.

Al op jonge leeftijd werd hij geboeid door het damspel en werd hij lid bij een van de (toen nog vele) Amsterdamse verenigingen. In 1965 werd hij jeugdkampioen van Nederland. In de periode 1966 tot 1986 speelde hij zes keer in de finale van Nederland met Sijbrands, Wiersma, Roozenburg, Van Dijk en andere toppers.

Eenmaal nam hij deel aan het WK. Dat was in 1996 in Abidjan (Ivoorkust). Het WK werd voor het eerst met veertig deelnemers gespeeld. Omdat er maar liefst negen spelers niet op kwamen dagen, werd het veld aangevuld met reserves. Ruud was er om een damleiderscursus te geven en mocht zodoende bij de wereldtop aanschuiven. Hij werd in de voorronden uitgeschakeld.

Na zijn verhuizing naar Nijmegen was hij jarenlang lid van NOAD en daarna bij vele andere verenigingen zoals, Huissen, Lent en AINO (Tilburg). De laatste jaren speelde hij af en toe mee met CTD Arnhem.

Behalve speler was Ruud ook bestuurder. In januari 1987 volgde hij Piet Roozenburg op als penningmeester van de KNDB. De bond had in 1986 het 75-jarig jubileum gevierd en had het jaar afgesloten met een fors financieel tekort. Zijn start was om die reden allesbehalve benijdenswaardig. Met forse ingrepen wist hij in vier jaar tijd de bond financieel weer een gezonde basis te verschaffen. Hij is penningmeester geweest tot 1993.

Ruud was een van de eindredacteuren van het KNDB-jubileumboek dat in 1986 werd uitgegeven ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de bond.

Bron: KNDB-site

naar boven