NDG in het Nieuws
Het blijft spannend tot de laatste ronde

Het was wederom een spannende voorlaatste ronde in Het Geinlicht, de speelzaal van Het Nieuwgeins Damgenootschap. Er was vooraf één ding duidelijk, Kumar is kampioen van NDG. Maar het gevecht om het zilver en brons werd in volle hevigheid uitgespeeld.

Zo speelde vader Sjef Valk sr en zoon Sjef Valk jr. tegen elkaar. Van een ‘salonremise’ geen sprake. Beide zaten met rode oortjes tot half 12 te zwoegen om maar enig voordeel te behalen. Junior had halverwege senior in de hekstelling. Maar in eindspel kon hij de ontsnapping hieruit voorkomen. Analyse toonde aan alle kanten dat het voordeel van junior niet genoeg bleek om eindelijk eens winst te behalen.

Er waren meer spannender momenten in de partijen. Zo haalde Hans de Vast in de strijd tegen Theo van Londen een heuse ‘Coupe Royal’ uit. Een slagzet die vooral in de na-oorlogse jaren meermalen in klassieke partijen te voorschijn kwamen.
Zie het diagram hieronder.Theo van Londen 


Hans de Vast
Na voltooïng van de Coupe Royal werd Hans iets te gretig door vervolgens 33-38 te spelen. Want Theo vond de volgende verrassende oplossing: 32-28, 38x49, 48-42, 49x21, 26x17. Jammer Hans. Want schijf 17 houdt nu drie schijven vast..
En Theo gaat met achterloop 24-30 de verdeging van zwart oplosssen. De partij eindigde dan ook in een gelijkspel.

Volgende week is er de laatste ronde en zal alles duidelijk worden wie Zilver en wie Brons heeft.
Onderstaande beelden zeggen soms meer dan duizend woorden. Een impressie van een damavondje bij NDG.

Bekijk de bijgewerkte stand…
naar boven