NDG in het Nieuws
 

Kumar Bihari kampioen van NDG

Afgelopen donderdag is Kumar Bihari kampioen geworden met 80 punten en een gemiddelde van 75%. Met slechts 3 nederlagen en 17 gewonnen partijen dit seizoen heeft de NDG wedstrijdleider het kampioenschap meer dan verdient. Kumar won overtuigend van Anton van Hal die ongelukkigerwijs een simpele slagzet over het hoofd zag.


Kumar (links) hier in actie tegen Arie van Nieuwkerk enige weken terug.

Lange tijd van het seizoen zag het er naar uit dan het kampioenschap uit zou gaan naar kampioen Gerard Bakker die vorig jaar met goud naar huis ging. Maar halverwege het toernooi moest Gerard op cruciale momenten verlies lijden achtereenvolgens van Hans de Vast, Arie van Nieuwkerk en Kumar.

Op de tweede plaats staat thans Piet Schep met 66 pnt . En blijft daar ook vrijwel staan. Ook Piet heeft een goed seizoen gedraaid. En heeft bewezen een geduchte kampioen kandidaat te zijn. Piet heeft op Kumar na het beste gemiddelde met 71%. Piet verstevigde zijn tweede plaats door een overwinning op Sjef Valk sr. Laatstgenoemde had in het eindspel de verdediging op de korte vleugel niet goed onder controle, waardoor Piet handig kon ontsnappen naar de damlijn. Valk daarentegen kon geen kant meer op. En moest kort daarna de strijd staken.

Maar het gevecht om de 3e plaats blijft voor alsnog spannend. Want er zijn drie kandidaten die voor brons gaan, namelijk op 3 Arie van Nieuwkerk met 62 pnt. Arie speelde zeer gedegen en had een adequate verdediging tegen de theoretisch sterkere speler Gerard Bakker. 4. Gerard Bakker 60 pnt. 5. Theo van Londen 60 pnt. en zelfs op 6. Hans de Vast met 58 pnt kan met twee overwinningen nog kans maken. Een mooie winstpartij tegen Ids van der Lijn. Analyse wees uit dat er eveneens goede kansen lagen voor Ids. Maar dat is natuurlijk achteraf praten.

Tot slot en speelde tot in de kleine uurtjes Sjef Valk jr tegen Rob de Wit. In een gelijkopgaande strijd kon halverwege Valk een schijf winst pakken. Maar de schijven van Sjef stonden niet helemaal supersterk. Voor Rob alle hens aan dek om er een gelijkspel uit te slepen. Dat was hem inderdaad bijna gelukt. Maar in de laatste zet offerde Rob heldhaftig een schijf en kroop met zijn dam achter twee schijven. Ogenschijnlijk leek dit voor 99% de remise variant. Echter doordat Sjef een schijf naar voor kon schuiven, ontstond er een rondslag voor Rob en kon Sjef bij de volgende zet de dam van Rob slaan. dit was een slagvariant die bij toeval in moet zitten en dat keer was het geluk aan de zijde van Sjef.

Bekijk de bijgewerkte stand…
naar boven