UPDB Bekercompetitie - NDG - DEZ Woereden

Nieuwegeins damkwartet gaat moedig ten onder

In de eerste ronde van het UPDB’s Bekercompetitie is het eerste damviertal van sterke spelers voor het eerst sinds jaren, niet gelukt om in de volgende ronde te komen. De regel is dat bij gelijkspel de lager geklasseerde club doorgaat. En dit keer was het DEZ Woerden die de retourticket Baarn kreeg om op 6 februari tegen DVSB uit te komen.

Er was er van alles aan de hand in de veel belovende dampartij tussen Cees Kentie en Gerrit IJssel. Maar na een half uurtje spelen maakte de Woerdenaar een behoorlijke fout en strafte Cees dit onmiddellijk af met een drie-om-drie ruil met damdoorbraak. Onthutst gaf Gerrit direct op.

Gerard Bakker had tegen Bertus Jansen een onregelmatige opening. In het beginnende middenspel kreeg hij na een grote afruil voordeel, maar rondde het uiteindelijk af met een hielslag naar dam. In korte tijd was het dus 4-0 voor NDG.

Maar daarna kwam de kentering en wist Johan Strous voor de Woerdense ploeg tegen te scoren. In een spannende vleugelopsluitingspartij tegen Ed Kok en wisselden de kansen. Na een grote schijvenafwikkeling werd alles weer aangeschoven en maakte Ed op de 33e zet een beslissende positionele blunder. Daarna ging het snel bergafwaarts met zijn stelling.

Alle hoop voor NDG was dus gevestigd op Piet Schep. Maar hij had zijn handen vol aan Gerard Benning. De ontknoping kwam in het eindspel. In een dammeneindspel kreeg Piet het steeds moeilijker en wist Gerard zijn eindspel foutloos naar de winst te leiden: 4-4 en DEZ bekert dus door!

Kijk op de UPDB-site voor overige uitslagen en het bekerschema...

 
NDG P1
DEZ Woerden

4-4

1.
Ed Kok
-
J. Strous
0-2
3
2.
Gerard Bakker
-
B.Jansen
2-0
2
3
Cees Kentie
-
G. IJssel Sr.
2-0
1
4
Piet Schep
-
G. Benning
0-2
4
naar boven