Interne competitie

Interne competitie NDG weer stormachtig begonnen

Nieuwegein - Afgelopen donderdagavond is de eerste ronde van de onderlinge competitie van Het Nieuwegeins Damgenootschap weer begonnen. Het trouwe clubje dammers trof elkaar na een lange zomerstop weer en werd er over en weer ervaringen/verhalen gedeeld. Iedereen was eveneens verheugd dat Sjef Valk sr. weer van de partij was. Sjef die in juli een operatie moest ondergaan voelde zich nu weer fit genoeg om de volle strijd op de 100 velden weer aan te gaan.

Vervolgens heette zoon Sjef Valk jr. alle aanwezigen weer van harte welkom in de damarena van NDG en reikte hij de Kampioens- en 2e en 3e prijs bekers uit van het afgelopen damseizoen.

Arie van Nieuwkerk mocht het al gelijk opnemen tegen Sjef Valk sr. Een hevig gevecht met een klassieke partijstructuur. In het middenspel zag het er naar uit dat Valk positiievoordeel kreeg. Er was zelfs sprake van schijfwinst achteraf. Maar op het juiste moment kon Sjef de oplossing niet vinden. In een fraai eindspel liep de strijd uit op een gelijkspel.

Ook ging het er zeer hevig aan toe tussen de kampioen en de nummer twee resp. Theo van Londen en Gerard Bakker. Na een gedegen openingswerk belandde de partij in zwaar weer. Een buitengewoon vreemde stand kwam op het bord. Maar dat maakte het voor beide spelers wel weer gelijk spannend. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Toen de partij in een fase kwam waardoor er voor beide geen winst te behalen viel, kwamen de toppers remise overeen.

Een spannende pot tussen Cees Kentie en Rob de Wit. Tegen deze sterke tegenstander kreeg Rob het gaandeweg de match wel moeilijk. In het middenspel dwong Cees een schijf af. Na gedegen rekenwerk verzilverde hij duidelijk positievordeel uit tot de overwinning van de partij.

Hans de Vast leek goed op dreeef tegen de competitieleider Kumar Bihari. Beide spelers hadden de intentie om een spannend gevecht neer te zetten. Maar in het middenspel liet Hans een gaatje vallen in de verdediging. Waarop Kumar feilloos had gezien dat er een combinatie inzat. Nadat deze tot voltooing was gebracht gaf Hans zich kort daarna gewonnen.

 
Donderdag 25 augustus 2011 (eerste competitieavond)
Kumar Bihari - Hans de Vast 2-0
Sjef Valk Sr - Arie van Nieuwkerk 1-1
Cees Kentie - Rob de Wit 2-0
Gerard Bakker - Theo van Londen 1-1
Sjef Valk Jr - Computer (Saitek) 1-1