UPDB Ronde 7 - NDG P1 - Adg

Gelijkspel voor Nieuwegeins damachttal tegen ADG

In de voorlaatste wedstrijd in de UPDB-Hoofdklasse heeft het Nieuwegeins damachttal gelijk gespeeld tegen het Amersfoortse ADG. Sinds jaar en dag maakt de ploeg in de keistad successen mee door jaren achtereen kampioen te worden. Maar dit keer moet het team genoegen nemen met een 4e plaats onder NDG.

Als in de slotronde NDG minimaal gelijk speelt tegen Boboli-Bunschoten blijft het op een 3e plaats staan. Wat lang niet slecht te noemen is.

Terugkomend op de voorlaatste wedstrijd. NDG kwam al snel op winst door een fraaie overwinning van Ed Kok op topper Cees Strooper. Ed pakte een damcombinatie waarbij een plakker het motief was. Ed had achteraf de meerslag moeten nemen. Maar ook dit zag de Amersfoorter niet. 2-0.

Theo van Londen profiteerde direct van een regelrechte blunder van de op papier stand beduidend sterkere speler Gerrit van der Ham. Na de slagenverwikkeling staakte de Amersfoorter verbouwereerd maar subiet de strijd. 4-0.

Na een tussenstand van 8-4 (remise voor Gerard Bakker, Sjef Valk sr. en Arie van Nieuwkerk) kon Stef Baerends het niet meer droog houden tegen Gerrit de Bruijn. In een super complexe partijstelling ging het uiteindelijke voordeel naar de Amersfoorter.

Als laatste beetje hoop op een ploegoverwinning verdween doordat Sjef Valk jr. een in het eindspel belandde stelling die puur gelijkwaardig was, verknalde en de verkeerde voortzetting nam. Tegenstander Frits Stuger kon via een plakker doorbreken. Door 2 schijven te offeren ontstond er een overmacht situatie voor Frits Stuger en moest Sjef de strijd staken en met lede ogen aanzien dat daardoor de hoop op een overwinning van NDG in rook op gegaan was.

Kijk op de UPDB-site voor de uitslagen en standen....

NDG P1
ADG

8-8

1.
Ed Kok
-
Cees Strooper
2-0
1
2.
Gerard Bakker
-
Harry de Waard
1-1
6
3
Stef Baerends
-
Gerrit de Bruijn
0-2
8
4
Theo van Londen
-
Gerrit van der Ham
2-0
3
5
Kumar Bihari
-
Kees de Jonge
1-1
4
6
Sjef Valk Sr.
-
Marcel Everloo
1-1
2
7
Sjef Valk Jr
-
Frits Stuger
0-2
7
8
Arie van Nieuwkerk
-
Piet Bottenheft
1-1
5
   naar boven