Laatste clublubavond toernooi

Dammen in de open lucht tot dat het schemerig wordt

De laatste clubavond is afgelopen donderdag wel op een sfeervolle wijze afgesloten. In een klein Gelders dorpje stelde een clublid zijn huis en royale fraai aangelegde tuin beschikbaar om de laatste clubavond te vieren.

Op deze avond zou zwaar onweer worden voorspeld. Maar gelukkig hadden de weergoden mededogen met de spelers van Het Nieuwegeins Damgenootschap. Want op een paar druppels na is het de hele avond droog gebleven. Het was een meer dan zwoele avond die klam aanvoelde. Iedereen zweette de hut uit.

Met een royale voorsprong is Ed Kok met 100% score van 18 punten kampioen geworden. Op de tweede plaats eindigde Cees Kentie met 15 pnt. Derde werd Gerard Bakker met 13 pnt. die een week daarvoor het goud veroverde van de interne competitie. Opmerkelijk is te vermelden dat ‘oude roofvogel Sjef Valk sr.’ plaats vier tot zijn buit maakte. Normaliter zijn de rapid dampartijen niet echt de liefhebberij van Sjef senior. Hij behaalde 11 punten.

Wat tevens vermeldenswaardig te noemen is, dat er tussen de dammers een ‘schaker’ verscholen zat. Ron Smit uit Bilthoven vond het een eer om als scaker mee te spelen op de laatste clubavond van dammers. Vriend en plaatsgenoot van Sjef Valk jr. speelde onlangs de laatste clubavond bij schaakclub Bilthoven.

Door een luidruchtig geklepper werd de laatste ronde aangekondigd van het toernooi. Aan het einde van de tuin houden namelijk een gezin ooievaars hun domicilie.

Er werd fantiek gedamd. Er werd fraaie overwinningen in de wacht gesleept. Maar er werd ook enorm geblunderd. Maar dat was ook niet zo gek. Want het waren tien minute partijtjes. Dammen totdat het schemer werd en de zwarte en witte schijven nauwelijks meer van elkaar waren te onderscheiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
naar boven