Interne competitie

Nek-aan-nek-race in Nieuwegeinse damcompetitie

In de onderlinge competitie lijken zo langzamerhand de kaarten, of misschien beter gezegd de damschijven geschud. Cees Kentie gaat vooralsnog aan kop met 71 pnt. en met een gemiddelde van 69%. Op de 2e plek staat Gerard Bakker eveneens met 71punten, maar met een mininiem verschil in percentage: namelijk 66%.

Voor het brons komt Theo van Londen het meest in aanmerking. Hij beschikt thans over 66 pnt. Achtervolger Sjef Valk sr. staat met 62 pnt op de 4e plaats. En gaat dit grote verschil mogelijk niet meer inhalen. Met nog twee competitieronden te gaan.

Met zes onderlinge wedstrijden op 7 mei j.l. was het ‘druk’ in het Geinlicht, de Arena van het Nieuwegeins Damgenootschap. Winstpartijen werden op naam geschreven van Cees Kentie, Gerard Bakker en Hans de Vast won overtuigend van Anton van Hal. Een mooi resultaat behaalde Rob de Wit. Hij wist een meer dan gouden remise binnen te slepen tegen de sterkere Kumar Bihari. Analyse wees uit dat Rob beter had kunnen doorspelen en voor de winst te gaan.

Sjef Valk jr. probeerde eveneens voor de winst te gaan tegen Theo van Londen, maar door een schijfoffer kon Theo van Londen ontsnappen en remise behalen.

naar boven