Bekerviertallen + provinciale competitie

Nieuwegeins bekerviertal rolt Woudenbergs kwartet op

Door een royale overwinning op de dammers van DAWO Woudenberg is het bekerviertal van Het Nieuwegeins Damgenootschap door gegaan naar de volgende ronde.

Het waren Ed Kok, Piet Schep en Gerard Bakker die scoorden voor de Nieuwegeinse formatie en Cees Kentie behaalde een prachtige remise tegen de topspeler Cor van Setten.

In de volgende ronde mag NDG het opnemen uit tegen LDV Loenen op dinsdag 8 februari a.s.

Beijk het resultatenschems op de updb-site...

NDG
-
DAWO Woudenberg

7-1

1.
Piet Schep
-
Cor van Setten
1-1
4
2.
Ed Kok
-
E. van Egdom
2-0
1
3
Piet Schep
-
S.J. Bouw
2-0
2
4
Gerard Bakker
-
L van Raaij
2-0
3
NDG 2
Het was donderdag 27 jan. dringen in het Geinlicht (speelhonk van NDG). Want NDG 2 speelde nog een inhaal wedstrijd thuis tegen - toevallig - DAWO Woudenberg 2.

Maar het tweede viertal was minder productief in tegenstelling tot het eerste en verloor met 3-5 van DAWO 2. Ondanks dat het veelbelovend begon door een prachtige slagzet van Anton van Hal en die daardoor meteen de partijzege afdwong, zakte het viertal langzamerhand weer weg in een dal.

Het was Ids van Lijn die in een dammeneindspel van zijn dam werd beroofd. En niets anders kon doen dan opgeven. Even later bezweek Marinus Entrop tegen de positionele druk in het eindspel van tegenstander Hennie van Lambalgen.

Rob de Wit speelde wel scherp en behaalde een plus remise tegen de veel sterkere Bart van Ginkel. NDG 2 blijft hiermee onderin de poulle van viertallen UPDB.  

Beijk de stand en uitslagen van de Provinciale Clubcompetitie op de updb-site...
NDG P2
-
DAWO Woudenberg P2

3-5

1.
Rob de Wit
-
Bart van Ginkel
1-1
4
2.
Marinus Entrop
-
Hennie van Lambalgen
0-2
3
3
Ids van der Lijn
-
Jan van de Vliert
0-2
2
4
Anton van Hal
-
Jan Heemskerk
2-0
1
naar boven