Het Domstadtoernooi

NDG verliest Domstadtoernooi en eindigt op de laatste plaats.

Het jaarlijkse te spelen Domstadtoernooi werd dit seizoen een smakelijke buit voor het Utrechtse OG Utrecht. Vorige jaar wist NDG de buit royaal binnen te halen door het verrassend en royaal te winnen.

Dit jaar was de Nieuwegeinse formatie minder fortuinlijk. De enige winstpartij voor NDG kwam op naam van Arie van Nieuwkerk. Sjef Valk jr. speelde remise nadat hij via de ‘Bom-zet’ op schijfvoordeel kwam. Maar Valk buitte zijn voordeel niet scherp genoeg uit om winst te bereiken.

De overige partijen eindigde in nederlagen. Maar de tegenstander waren niet de eerste de beste. Zo moest Ed Kok het op nemen tegen de OG-topper Wouter van Beek.

Een verrassende vermeldenswaardige overwinning van de IJsselsteinse Laura Timmerman op Gerard Bakker. Haar spelervaring bij het Tilburgse TDV beginnen kennelijk haar vruchten af te werpen.

Vermeldenswaardig is eveneens de overwinning van Patrick van der Tol (UDG-Vriendenkring) die in het eindspel verrassend een grandioze slagzet wist uit te halen en hiermee de strijd onmiddellijk beslechte. Een slagzet rijp voor de UPDB uitgave ‘Voorjaar’.

In het gezondheidcentrum de Oase IJsselstein was het letterlijk een oase van rust onder de dammers van de vier toernooideelnemende clubs, Zenderstad, OG Utrecht, UDG/Vriendenkring en NDG.

Een mooie damevenement wat op rolletjes verliep door de organiserende vereniging Zenderstad. De kersverse voorzitter verwelkomde alle spelers van harte welkom. En had een primeur die avond.

Want in de openingsfase van het Domstadtoernooi werd de thans 93-jarige mevrouw Bom begroet, die het begin van de avond even van de partij wilde zijn. Jan Bom, inmiddels al weer tien jaar geleden overleden.

Toernooiwinnaar OG Utrecht zal op 11 mei aantreden om de “Supercup”, waar zich inmiddels dv. LDV Loenen (winnaar Vechtstreektoernooi) en DAWO (winnaar Heuvelrugtoernooi) ook voor hebben geplaatst. Op 26 april wordt het Eemlandtoernooi gespeeld en zijn de vier winnaars weer bekend.

Lees het uitgebreide verslag op de UPDB-site…


naar boven