UPDB Ronde 3 - viertallen - Woudenberg 2 - NDG 2

Het tweede damviertal laat winst glippen in de tweede helft.

Afgelopen dinsdag heeft het 2e damviertal van Het Nieuwegeins Damgenootschap in een uitwedstrijd gelijk gespeeld tegen Woudenberg. Door het wegvallen van Marinus Entrop trad invaller Sjef Valk jr. aan die de vorige avond eveneens inviel voor het eerste achttal. Het leek een vruchtbare avond te worden. Ids van der Lijn en Rob de Wit waren topscorers en waren samen goed voor 4 punten. Maar daarna raakte het team van captain Ids de weg volledig kwijt.

Als eerste is het Ids van der lijn die toeslaat. Tegenstander Hennie van Lambalgen laat de deur open staan. De Nieuwegeiner aarzelt geen moment en neemt een slagzetje en breekt door de verdedigingslinie en bereikt uiteindelijk de damlijn. Na zoveel overmacht van Ids peleton geeft Hennie zijn partij maar op. 0-2.

Vervolgens was het Rob de Wit die de overwinningsroes ondersteunde voor NDG P2. Een solide dampartij staat ten grondslag naar de opmaat van een partij dat alles in zich had. Wat de tegenstander ook speelde. Het had geen enkele grip op bettonnen verdedigingstelling van Rob. Die doordacht en scherp voortzette. Dan laat vervolgens tot overmaat van ramp P. Westerheijden ook nog een kiertje open staan. Vlijmscherp wist Rob te profiteren. Met een slagzet en doorbraak naar dam weet de Nieuwegeiner de partij in zijn voordeel te beslissen. 0-4.

Sjef Valk jr. dacht naar voren te spelen met de opbouw van een stevig centrum. Dat leek hem in eerte instantie goed te lukken. In zijn dolle gretigheid overzag Sjef dat Hennie van Lambalgen de omsingeling in voorbereiding nam. Halverwege werd de bewegingsvrijheid van de Nieuwegeinse speler beperkter. Daarbij speelde Sjef jr. het fatale 45-40, waardoor Hennie het licht op groen kreeg om via een 2 om 3 daar de damlijn te slaan. Na enkele zinloze zetten gaf de 1e bord speler van NDG op.

Anton van Hal speelde een dijk van een partij tegen Jan van de Vliert. Zonder fouten te maken. In het centrum bouwde Anton een prachtige aanvalsstelling op.

Jan en speelde een beetje bangig En klaagde over de ingewikkelde partij. En zorgde daarna voor een enorme schijvenafwikkeling.

Anton liet zich niet van de wijs brengen en probeerde toch de aanval voort te zetten. In al zijn enthousiasme bracht hij schijf 45 op naar 40. Waardoor Woudebergse Jan simpel via een 2 om 2 kon ruilen naar veld 45 en bijna op dam stond. Voor Anton waren alle kansen verkeken. Er zat zelfs geen remise voor hem in. Anton was er danig van ontzet.

Kijk op de UPDB-site voor de uitslagen en standen....

DAWO Woudenberg 2
NDG 2

4-4

1.
Hennie van Lambalgen
-
Sjef Valk jr.
2-0
2.
Jan van de Vliert
-
Anton van Hal
2-0
3
Jan Heemskerk
-
Ids van de Lijn
0-2
4
P. Westerheijden
-
Rob de Wit
0-2
naar boven