UPDB Ronde 2 - NDG P2 - DEZ Woereden P2

Tweede damviertal verliest op het nippertje
van DEZ Woerden.


Ook in ronde twee is het tweede Nieuwegeinse damviertal niet gelukt om een puntje te scoren. Dit keer was het DEZ Woerden die de punten opstreek. Maar de Nieuwegeinse formatie zat er wel heel dichtbij. Want aan collectieve inzet ontbrak het zeker niet.

De teamcaptain Ids van der lijn zelf kwam niet goed uit de opening. Tegenstander L. Nap wist behendig positieoverwicht te creŽren. Ids kwam steeds slechter te staan. Een uiteindelijke verkeerde afruil van Ids droeg ertoe bij dat de Woerdenaar op schijven voordeel kwam. Dat was voor Ids het timoment aangebroken dat doorspelen geen zin meer had.

Een geweldige prestatie van Anton van Hal die in een turbulent eindspel waar de vonken van af sprongen met een daverende rondslag op winst komt. Aanvankelijk werd Anton geconfronteerd met een doorbraak naar dam. Zie digram 1.

A. Boot (DEZ Woerden)

Anton van Hal (NDG)
In deze benarde positie moest Anton zich verweren en speelde alles op alles. Toen ontstond onderstaande diagram 2 op bord en Anton twijfelde geen moment en sloeg genadeloos toe. Gelukkig dat tegenstander A. Boot niet het remise voorstel wat Anton even van te voren deed aannam. Want met deze rondslag sleepte Aanton twee belangrijke punten voor het damviertal in de wacht. Helaas mocht dit er niet toe bij dragen dat NDG 2 gelijk speelde.
A. Boot (DEZ Woerden)

Anton van Hal (NDG)
De partij van Marinus tegen W. Blankenhuijs ging aanvankelijk gelijk op. Een boeiende spel viel er te aanschouwen. Een gedegen verdediging van de Nieuwegeiner. In het late middenspel ging er kennelijk toch iets mis. Marinus was in de veronderstelling dat in de dubbele afruil geen gevaar schuilde.

Maar door de afruil was er een mooi slagzetje in het voordeel van W. Blankenhuijs ontstaan. Daarvan maakte hij dankbaar gebruik. Met twee schijven achter staakte onze Marinus direct de strijd.

Ook een puike prestatie van Rob de Wit die een gedegen tegenspel liet zien. Tegenspeler T. Versloot kon geen grip op het manoeuvreren van Rob krijgen. Want welke aanval hij ook inzette, Rob wist dit allemaal heel goed te pareren. En ook door in het late eindspel scherp te blijven vergaarde Rob een belangrijk punt voor het Nieuwegeins Damgenootschap door de remise in de wacht te slepen.

Eindstand 3-5 in het voordeel voor DEZ Woerden.

Kijk op de UPDB-site wat de collega's gedaan hebben....
NDG P2
DEZ Woerden P2

3-5

1.
A. van Hal
-
A.M. Boot
2-0
2.
M. Entrop
-
N. Blankenstein
0-2
3
I. van der Lijn
-
L.C. Nap
0-2
4
R. de Wit
-
P. Versloot
1-1
naar boven