UPDB bekercompetitie - 1/4 finale

In een broeierig zaaltje speelt NDG gelijk tegen Zenderstad (4-4) en gaat het door naar de volgende ronde.

Het Nieuwegeins bekerviertal heeft afgelopen dinsdag uit tegen Zenderstad met een gelijkspel afgesloten. Doordat Zenderstad tevens in de Nationale competitie speelt gaat het Nieuwegeins Damgenootschap door naar de halve finale. Daar zal het uitkomen tegen ADG 1.

Buiten was het donker en ijskoud. Binnen was het aangenaam warm in het gezellige bruine café Het Karrad. Rond de borden heerste een broeierig sfeertje.

De teamcaptain van de IJselsteinse club had niets aan het toeval overgelaten. Met Laurens Fijn van Draat in de spits en verdediger Bert Habets. Dat nog eens aangevuld werd met de twee grootste jeugdtalenten van Zenderstad was de ploeg hiermee op oorlogssterkte.

Een onregelmatige partij tussen Gerard Bakker en Koos van Amerongen. Waarbij zwart (Koos) het initiatief had en Gerard behoorlijk onder druk zette. Koos kon echter niet doordrukken. Aan het eind van het middenspel kwam Gerard iets makkelijker te staan. Beiden kwamen op dam en het zou zeker remise zijn geworden, ware het niet dat de IJsselsteinse jeugdspeler in hevige tijdnood blunderde en alsnog verloor.

In een compromisloos spel neemt Laurens Fijn van Draat tot twee keer toe geen vereenvoudiging en vindt Ed de meest logische zetten. Eindspel: Na een drie om drie ruil moet Laurens gedwongen remise accepteren.

Stef Baerends – Laura Timmermans.
Zwart opende agressief met 16-21 na wit’s 32-28. Het werd een scherpe partij met wisselende kansen. In het middenspel kwam zwart moeilijk te staan op haar lange vleugel, maar wist zich via inventief spel netjes te redden uit de penibele situatie. In het eindspel stond wit lastig vanwege minder tempi, maar met secuur spel werd het toch remise.

Piet Schep en Bert Habets speelde een klassieke opening, wat veel bedenktijd koste aan beide zijde. Piet nam in het late middenspel een verkeerde beslissing en werd daarna vakkundig door Bert Habets weggetikt.

Zenderstad
NDG

4-4

1.
Laurens Fijn van Draat
-
Ed Kok
1-1
2.
Koos van Amerongen
-
Gerard Bakker
0-2
3.
Bert Habets
-
Piet H. Schep
2-0
4.
Laura Timmermans
-
Stef Baerends
1-1
naar boven