UPDB Ronde 2 - NDG P2 - DEZ Woerden P2

Het tweede damviertal speelt gelijk tegen DEZ Woerden 2

In een spannende match tussen het Nieuwegeinse damviertal en het kwartet tegen Woerden 2 is met 4-4 gelijk geŽindigd. Veel staat er niet op het spel omdat geen van de viertallen kan degraderen. Maar de onderlinge sfeer was en is er zeker niet minder om. Inmiddels buigt het vijftal over een ruime damervaring door de wekelijkse damtrainingen van Gerard Bakker.

Rob wilde het nog eens proberen hoe het aanvoelt om op het eerste bord te spelen. Hij kwam goed uit de opening. Maar gaandeweg de partij sloeg het noodlot toe. Tegenstander Nico Blankestijn haalde uit met een 4 om 2. Rob bleef dapper door strijden maar met een achterstand van twee schijven werd het zelfs de Nieuwegeiner te veel.

Bij Marinus Entrop ging alles naar wens. De routenier die over jarenlange damervaring beschikt speelde zich bekwaam door het middenspel. Marinus probeerde hier en daar valletjes uit te zetten. Maar ook Woedenaar speelde scherp en liet zich niet verleiden. Na een spannend eindspel tekende beide spelers voor een remise.

Ids van der Lijn mocht tegen jeugdspeler Niels van der Kroef. Dat was dus snel spelen geblazen. Alleen de opening 35-30 verbaasde Ids. Dit keer ging wel alles goed met de teamcaptain van NDG 2. Een fraaie middenspel volgde. Doordat Niels even de ingeweven slagzet van Ids niet had gezien kon de Nieuwegeiner daarop uithalen. Met een daverende slagzet naar dam kon Ids de partij in zijn voordeel beslissen.

Anton had aan bord vier de opdracht om dammer P. Versloot antwoord te geven. Een behoorlijke taaie klus was hem vergeven. Maar Anton speelde veilig en doordacht en ruilde op het juiste moment af. Wat Versloot ook probeerde, hij kreeg maar geen grip op Antonís onberekenbare spel en hij moest uiteindelijk berusten in een remise.

NDG P2
DEZ Woerden P2

4-4

1.
N. Blankenstein
-
R. de Wit
2-0
2.
L.C. Nap
-
M. Entrop
1-1
3
N. v.d. Kroef
-
I. van der Lijn
0-2
4
P. Versloot
-
A. van Hal
1-1
naar boven