Interne competitie 2010

Het blijft alsnog spannend wie kampioen zal worden.

Nieuwegein - Na een overwinning van Piet Schep op Kumar Bihari blijft het tot de laatste moment toe spannend in de race om het kampioenschap in de onderlinge van Het Nieuwegeins Damgenootschap.

Gerard Bakker speelde remise tegen Cees Kentie en kwam mede daardoor dichterbij Kumar. Kumar heeft 85 punten en Gerard heeft er 82. Op de laatste speelavond kan er dus nog van alles gebeuren. Mogelijk kiezen beide spelers voor een match tegen elkaar.Kumar kreeg het in een vlechtwerkje van schijven moeilijk toen hij werd geconfronteerd met een schijfachterstand. Piet speelde tactisch zeer sterk en bouwde zijn voordeel beheerst uit. In een spannend eindspel hield Piet het hoofd koel en leidde het overwinningsschip beheerst de haven binnen. En belandde hiermee op stevige zesde plaats.Verder pakte Cor de Kruijff maar liefst 4 volle punten door twee keer winnend af te sluiten tegen Ids van der Lijn. In de eerste match kon Cor de winst verzilveren door fraaie slagzet naar dam uit te voeren. Ids gaf zich gelijk gewonnen. In de tweede partij won Cor eveneens maar dit gebeurde meer via positioneel spel.

Een leuke en enerverend match tussen Theo van Londen en Sjef Valk sr. Een gelijkopgaande strijd tussen beiden. Maar in het late middenspel nam Valk het initiatief en brak door. De plakker van Theo leek in eerste instantie de angel uit de spel te halen. Maar het eindspel wist Sjef sr. secuur uit te spelen en sloot uiteindelijk winnend af.Zoon Sjef vergaloppeerde zich in het openingsspel. Arie speelde een 2 om 2 ruil. Sjef was in de veronderstelling dat hij diende te offeren om doorbraak te voorkomen. Maar met het opspelen van een schijf kon Sjef de doorbrekende schijf gewoon afruilen. Dus was er maar een opdracht voor Sjef: proberen niet te verliezen. Met het opvullen van het centrum bouwde junior aan een solide vesting. Tot ver in het eindspel bleef Sjef voordeel behouden. Op het laatst maakte Arie Sjef het nog moeilijk met de doorbraak naar dam met de kans op overmacht. Maar roofvogel Sjef zweefde lang boven het bord totdat hij het muisje vond wat hij kon verschalken. En die ene schijf was net genoeg voor remise. Missie gelukt.

Verder wist Anton winnend af te sluiten tegen Rob de Wit.
Kortom het blijft vooralsnog enorm spannend in de interne competitie.

   naar boven