Interne competitie 2010

Gerard Bakker kampioen van NDG!

Nieuwegein - In de laatste competitieavond heeft een sleutelwedstrijd plaats gevonden tussen Kumar Bihari en Gerard Bakker. In deze laatste wedstrijd van de interne bewees Gerard met grote klasse de bijna kampioen gewaande Kumar voorbij te streven. Gerard staat met 85 pnt. precies 1 pnt. boven Kumar (84 pnt.)Sjef Valk sr. pakte nog het brons met 60 pnt. omdat hij een beter scoringsgemiddelde heeft dan Arie van Nieuwkerk die met 57 pnt. op een vierde plaats eindigde. Een geweldig seizoen ook voor penningmeester Arie van NDG. Door drie seizoenen toevallig op een 7e plaatst te eindigen hield de overwinningstrein nu stil bij station 4.

Kumar zou aan een gelijkspel genoeg hebben en voor de tweede achtervolgende seizoenkampioen kunnen worden. Maar van een tactiek van ‘hakken’ (jargon voor continu schijven afruilen) daar hield de Nieuwegeinse competitieleider zich wars van. Hij streed met open vizier en ging dit keer strijdbaar ten onder.In de opening stond Gerard al beter en had makkelijker spel. Kumar had daardoor zijn handen vol om te verdedigen en kwam niet toe aan een plan. Echter in het middenspel beging Kumar een fout die ingrijpende gevolgen voor hem zou hebben. Want Gerard kon profiteren door eerst twee schijven te geven en vervolgens bleef er met een meerslagfinesse een schone 1 om 3 over met een verrassende doorbraak. Daarna was de strijd in feite gestreden. Maar Kumar bleef wanhopig de nimmer te behalen remise najagen. Na een poosje spelen stond Kumar drie schijven achter en zag vervolgens in dat doorspelen zinloos zou zijn en feliciteerde Gerard hartelijk met diens kampioenschap.

Daarna stond het Geinlicht op zijn grondvesten te denderen. De overige spelers van NDG wilde Gerard Bakker ook zo snel mogelijk feliciteren.

De interne competitie werd donderdag 17 juni afgesloten na overleg met de spelers omdat daarna de belangrijke wedstrijden van het WK Voetbal 2010 een aanvang zouden nemen.

Het nieuwe damseizoen interne competitie start op donderdag 26 augustus 2010. En op die avond is er tevens de prijsuitreiking van de interne competitie seizoen 2009-2010.

   naar boven