Paastoernooi 2010

Gerard Bakker kampioen Paastoernooi 2010.

In een nek-aan nek race tussen Stef Baerends Kumar en Gerard Bakker is laatstgenoemde kampioen geworden tijdens het Paastoernooi van Het Nieuwegeins Damgenootschap donderdag voor Pasen.

Een ten volle verdiende overwinning van Gerard. Want hij verloor geen enkele partij. Hij behaalde met 7 overwinningen en 4 remises 18 punten. Gerard heroverde de Paascup op Stef Baerends die vorig glansrijk kampioen werd. Stef eindigde op een 2e plaats met 17 pnt. Derde eindigde Kumar Bihari met 17 punten. Het peleton werd aangevoerd door Piet Schep. Die lange tijd meedraaide in de koppositie. Maar door een naderlaag op Gerarad, Kumar en Sjef sr. gas terug moest nemen.

NDG organiseerde haar jaarlijkse Paastoernooi in de vorm van een sneldamtoernooi met partijtjes waarbij iedere spoeler 8 minuten bedenktijd kreeg. Er werd in één poule gespeeld. Ga er dus maar aan staan. Maar ondanks de zeer krappe tijd slaagde menig ervaren dammer erin een fraaie slagzet uit te halen.

Vanaf het begin van het toernooi ging Gerard zelfverzekerd van start. Door bijna alles te winnen raakte de Nieuwegeiner snel op kop. In de kopgroep kreeg Gerard geduchte concurrentie van Piet Schep, Stef en Kumar. Zelf NDG’s penningmeester Arie van Nieuwkerk was goed op dreef zelfs met een fraaie overwinning op Kumar. Maar na de pauze scheidde zich de ware de talenten die zich met de jaren hebben bekwaamd in het rapid-play.

De kopgroep Gerard-Stef-Kumar hielden elkaar steevast in de gaten en gaven geen duimbreed toe. En zorgde dat het dampeleton geen aansluiting met de kopgroep kon vinden. Uiteindelijk werd het nog spannend in de laatste ronde. In een big match tussen Gerard en Kumar kon laatstgenoemde met een overwinning nog kampioen worden. Maar routenier Gerard die tevens op de tweede plaats van de interne competitie de kop aanvoert liet deze smakelijke buit niet lopen en sloot gelijkwaardig af tegen Kumar. Op dat moment werd het kampioenschap voor Gerard een feit.

Tot slot ontving iedere deelnemer van het toernooi nog heerlijke eitjes uit handen van toernooiorganisator Sjef Valk jr. Men kan terug kijken op een spannend maar bovenal gezellig Paastoernooi 2010.

Kijk naar de uitslagen en stand van het Passtoernooi…

naar boven