onderlinge damcompetitie

Drie mooie slagzetten in één competitieavond.

Nieuwegein – Tijdens de onderlinge damcompetitie van Het Nieuwegeins Damgenootschap zijn afgelopen donderdag 8 oktober drie fraaie slagzetten uitgevoerd door verschillende spelers. De turbulente partijen deden veel stof doen opwaaien bij aanwezige dammers in het Geinlicht.

Een heel bekend tafereel speelt zich dan af wanneer de gelukkige in kwestie net iets te hard met zijn slagschijf vele schijven van zijn tegenstander wegslaat. Ook is dat geval als bij het fluisteren van de woorden: “Ja er zit volgens mij een dammetje in” of “Of wat doe je nou?”

Dan stuift bijna iedere speler vervolgens naar het desbetreffende bord. Alwaar zich een slagzet van vele zetten diep zich uitrolt. En dat maakt het dammen op sommige momenten natuurlijk wel heel attractief. Naast de spanning die het normaliter draagt.

Hierbij de slagzetten op een rijtje:

Marinus Entrop laatste zet blijft niet onbeantwoord: Rob concentreerde zich optimaal en moet gedacht hebben deze buit laat in niet meer schieten… Na enkele zetten bleek er toch een niet te vermijden vangstelling in te zitten. Waardoor de remise in zicht kwam.
Rob de Wit
1
Marinus Entrop

In de partij tussen Ids van der Lijn en Piet H Schep begint het worteltje voor een centrumaanval te ontkiemen. Uiteraard aan de zijde van Piet. Het is altijd uitkijken geblazen bij het opspelen van de hoekschijf 5-10! Ondanks dat vijandelijke schijven ver van elkaar verwijdert staan. Er ontstond weliswaar geen diepe maar wel een zeer verrassend slagzetje die je in eerste instantie niet ziet. Na uitvoer van de slagzet gaf Ids de partij direct op.

Ids van der Lijn
2
Piet H Schep
Gerard Bakker moest diep gaan om uitzicht op voordeel te maken. Sterk tegenspel van Anton van Hal. Maar op een gegeven moment verloor Anton de controle even uit het oog en speelde 7-12.

Hiermee bouwde hij mee aan de slagboom van Gerard’s uiteindelijke doorbraak naar dam. Anton baalde hiermee behoorlijk want tot zover heeft hij een sterke partij gespeeld. Dit was trouwens zijn eerste nederlaag dit seizoen.  
Gerard Bakker
3
Anton van Hal