Het Domstadtoernooi 2010

Damclub Nieuwegein organiseert
Het Domstadtoernooi.


Nieuwegein - Op donderdag 8 april 2010 aanstaande zal damvereniging NDG uit Nieuwegein het jaarlijks terugkerende Domstadtoernooi 2010 organiseren in haar wekelijkse speelruimte ‘t Geinlicht aan de Nedereindseweg.

De 4 deelnemende verenigingen uit en rond de Domstad zijn OG Utrecht, UDG/Vriendenkring, Zenderstad (IJsselstein) en NDG zelf.

Dit toernooi wordt met 4 achttalen gespeeld via het zogenaamde Voss-systeem. Waarbij teams aflopend in speelsterkte ingedeeld worden tegen één van de 4 teams. Voorbeeld: De nummer 1 van OG Utrecht speelt mogelijk tegen de nummer 1 van UDG/Vriendenkring. En zo wordt de indeling van 32 spelers naar beneden toe schematisch ingedeeld.

De winnende vereniging van het Domstadtoernooi mag het op zijn beurt weer op 12 mei opnemen tegen de winnaars van Het Vechtstreektoernooi (winnaar damclub Diemen) en Het Heuvelrugtoernooi (winnaar DAWO Woudenberg).
Zij zullen de volle strijd aan gaan om de zgn. 'Supercup'. Een officiële Cup die door de Provinciale Dambond UPDB uitgereikt zal worden.

Hiervan staat ook berichtgeving op: pen.nl onder onderwerp sport