De finale om de Supercup

ADG stond in vuur en vlam bij winnen van Supercup

door Harry de Waard

Na het winnen van de Supercup door ADG werd nog even "doorgefeest" aan de bar van het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel in Utrecht. Onder het genot van een lekker biertje en vurige vlammetjes werd de triomf nog even tot in de kleine uurtjes geanalyseerd.

Met groot machtsvertoon wisten de dammers van ADG n.l. de winnaars van de andere voorjaarstoernooien af te troeven en werden DAWO (Heuvelrug), Diemen (Vechtstreek), NDG (Domstad) hardhandig aan de kant gezet.

Er werd gespeeld volgens het VOS-systeem dat weer een bijzonder geslaagd evenement werd waarbij de onderhuidse spanning op vele damborden duidelijk merkbaar was.

Debutanten in dit bonte gezelschap waren DAWO en NDG, waarbij laatstgenoemde vereniging opmerkelijk goed presteerden het zilver binnenhaalde.

Toch kwam de Nieuwegeinse formatie slecht uit de startblokken omdat één van de spelers niet kwam opdagen. Arbiter Teus de Mik kon niet anders doen dan reglementair een nederlaag toe-kennen. Kort daarop had Sjef Valk al het nakijken die in een openingszetje tuinde tegen ADG’er Kees de Jonge. De klok had op dat moment slechts een uurtje weggetikt. Dat was de eerste van de in totaal zeven winstpartijen die de keistaddammers lieten aantekenen. Dit team liet slechts slechts 2 remises toe en leed één nederlaag.

Maar de Nieuwgeinse formatie liet het er niet bijzitten en scoorden daarna nog eens vier winstpartijen op rij en finishte uiteindeljk op 10 punten. Eigenlijk had het er eentje meer moeten zijn ware het niet dat Gerard Bakker in één van de laatste zetten van het eikndspel misgreep tegen Gerrit de Bruijn.

Diemen begon slecht en mocht eerst vier nullen incasseren alvorens de eerst pnten binnenhaalde. DAWO mocht uiteindelijk twee keer de volle buit en twee remises bijschrijven, maar moest met lede ogen toezeien dat het team zes keer een nederlaag leed.

Tot nu toe hebben ADG en DVSB 4 keer de beker met de grootste oren mee naar huis mogen nemen. OG Utrecht volgt met eentje minder, terwijl het inmiddels opgeheven VDC Veenendaal één keer succesvol was.

Eindstand:
1. ADG 16 - 2. NDG 10 - 3. Diemen 8 - 4. DAWO 6.

Onderlinge resultaten:
G. de Bruijn (ADG)
-
G. Bakker (NDG)
2-0
C. van Setten (DAWO)
-
L. Rosendaal (Diemen)
0-2
C. de Kruijff (NDG)
-
J. van Amstel (Diemen)
2-0
C. Strooper ADG)
-
S. Baerends (NDG)
0-2
M.Kruijswijk (Diemen)
-
H. de Waard (ADG)
0-2
K.Bihari (NDG)
-
W.Martin (ADG)
0-2
N.Kruijswijk (Diemen)
-
E.van Egdom (DAWO)
1-1
P.Schep (NDG)
-
J.Eekelschot (Diemen)
2-0
E.v.d.Po l(ADG) 
-
J.van Walsem (DAWO) 
2-0
S.J.Bouw (DAWO)  
-
C.Kentie (NDG) 
0-2
L.Bakker (Diemen)
-
J.Wielaard (ADG)
1-1 
M,.Everloo (ADG)  
-
S.Valk Sr. (NDG)
1-1
L.van Raaij (DAWO)
-
G.v.d. Werff (Diemen)
1-1
J.J. de Vast (NDG)
-
R.Boshuizen (Diemen)
2-0
G.v.d.Ham (ADG)
-
G.Pu l(DAWO) 
2-0
H.van Lambalgen (DAWO)
-
A. van Nieuwkerk (N.O.)
2-0
M.Wagid Hosain (Diemen)
-
F.Stuger (ADG)
2-0
J.M.Valk Jr. (NDG)
-
C. de Jonge (ADG)
0-2
F.Stoel-winder (Diemen)
-
C.v.d. Wetering (DAWO)  
0-2
naar boven