bekercompetitie UPDB 1/8 finale

Het Nieuwegeins bekerviertal wint van ADG 2.

Het Nieuwegeins bekerviertal heeft een prachtige prestatie afgeleverd door afgelopen donderdag in de eerste ronde van de bekercompetitie UPDB met een winst van 5-3 af te sluiten tegen tweede viertal van Het Amersfoorts Damgenootschap.

Winstpartijen vielen er te noteren voor Gerard Bakker en Stef Baerends. Een gelijkspel voor Ed Kok en verliespartij voor Piet Schep.

NDG gaat met deze overwinning door naar de volgende ronde en zal in een uitwedstrijd op 23 februari uit komen tegen Zenderstad (IJsselstein). Zij sloten winnend af thuis tegen Austerlitz 2.

Een echte Roozenburg-opzet tussen Gerard Bakker en G. van den Ham. Waarbij Gerard Bakker op enig moment schijfverlies niet kon voorkomen. Gerard had wel enige compensatie en kon ineens ontsnappen middels een damcombinatie waarna beiden 1 dam en 8 schijven over hielden. Gerardís stukken stonden daarbij iets beter. Zijn tegenstander nam de dam af in ruil voor 4 schijven! Na een moeilijke laveerpartij kon Gerard ten koste van 2 schijven ook op dam komen. In de resterende stand waarbij Gerard nu 1 schijf meer had, blunderde zijn tegenstander en was het meteen uit.

In de opening tussen Stef Baerends en Frits Stuger werd nogal afgeruild, waardoor er een open stand ontstond. Beide dammers moesten secuur spelen om niet in een combinatie te geraken. Op de 26e zet nam Stef een korte vleugel opsluiting waarna het heel spannend werd. Iedere misgreep zou verlies betekenen. Tegen het eindspel stond Stef beter, maar Frits zag in de moeilijke positie waarin hij zich bevond de remisevariant over het hoofd. Gaandeweg wist de Nieuwegeiner de partij definitief naar zich toe te trekken. Nadat Frits de tweede strohalm verzuimde te pakken kon Stef doorstoten naar de overwinning.

In de opening in het treffen tussen Piet Schep en Marcel Everloo nam Piet een hekstelling in, door de nodige ontwikkeling veranderde dit in het partijverloop in een flankspel. In het eindspel had Schep positievoordeel. Echter hij blunderde door in een combinatie te lopen (een drie om drie met doorbraak voor Marcel). Piet staakt hiermee onmiddellijk de strijd.

Ed Kok - Hans Mulder.
In een spannende partij speelde op het eerste bord Ed Kok even te nonchalant en moet met kunst en vliegwerk een vooruitgeschoven schijf verdedigen. Door allerlei zetjes gaat dit niet en komt Ed een schijf achter. In een klassieke stand weet Ed nog door een offermotief remise te bereiken maar pas nadat Hans Mulder een winnende voortzetting (in hevige tijdnood) had gemist.

Bekijk de overige uitslagen en wie er door gaan naar de volgnde ronde op de updb-site...

NDG P1
ADG P2

5-3

1.
E.Kok
-
H.Mulder
1-1
2.
G.Bakker 
-
G.v.d. Ham
2-0
3
S.Baerends 
-
F.Stuger
2-0
4
P.Schep
-
M.Everloo
0-2
naar boven