nieuws uit De onderlinge competitie

NDG spelers in de prijzen op het toernooi
‘Dammen op de Dijk.’


Afgelopen zaterdag 25 juli organiseerde damclub Loosdrecht de 10e editie van haar jaarlijks zomertoernooi Dammen op de Dijk. Gehouden aan de Loosddrechtse plassen in Beachclub Ottenhome in Kortenhoef.

Een geweldig toernooi wat tot in de puntjes verzorgd was door toernooi organisator Ad van Vreeswijk, Piet Schuurman, Jan Kooistra en vele clubgenoten. Het landelijke gelegen en ook authentieke karakter van deze maritieme entourage sprak vele gasten aan. Ook het weer hielp flink mee. Wanneer een partij was afgelopen, bood het spelers de mogelijkheid om even naar buiten te gaan, waar zij het aangename uitzicht hadden op de aangemeerde boten.

Het werd wederom een zomers sneldamspektakel met ongeveer 70 liefhebbers van dammen op de digitale gong. Een bijzondere ervaring voor een speler. Hij heeft plus minus vijf seconde de tijd om na te denken en gaat de gong en moet hij direct en zet doen. Dus dammen zonder tijdklok. Er werd in de categorieën hoofdklasse, eerste klasse en de tweede klasse gespeeld.

Een hartelijke binnenkomst kregen de spelers met koffie en thee met cake. Na het openingswoord van Ad van Vreeswijk werden de eerste vijf rondes gespeeld. Aan de hand van de resultaten kon men zich plaatsen naar een hogere klasse.

Naast de zelf mede gebrachten broodjes, bood de jachthaven de mogelijkheid om te lunchen. Waar vele zich te goed deden met heerlijk belegde broodjes en broodje kroket of frites.

Tijdens dit toernooi waren vier spelers van Het Nieuwegeins Damgenootschap vertegenwoordigd. Cor de kruijff, Cees Kentie, Rob de Wit en Sjef Valk jr. Cor de Kruijff ontving een derde prijs in de categorie Hoofdklasse spelers. Cees Kentie behaalde de 3e prijs in de categorie eerste klasse A. Sjef Valk jr. ontving de tweede prijs in de categorie eerste Klasse D.

Toernooiwinnaar werd Derk-Jan Riesthuis in de categorie Hoodklasse A.

Lees er meer over op de UPDB site…

 
 
    Naar boven