UPDB Ronde 6 - NDG P2 - overvecht

NDG 2 moet een nederlaag incasseren van het Utrechtse Overvecht

Verslag van Ids van der lijn

Na het gelijkspel tegen damclub Utrecht Overvecht in de eerste ronde, kwam het tweede damachttal van Nieuwegein dit keer met de thuiswedstrijd minder uit de verf. NDG 2 heeft een forse nederlaag moeten incasseren van 3-5.

Als eerste was het H. Vermeend die Rob de Wit aan de zegekar bond. Via een mooie slagzet kon de Utrechter twee schijven winnen. Hoewel Rob nog alles uit de kast probeerde te halen, liet Vermeend geen kans onbenut om de winst veilig te stellen.

Marinus Entrop speelde opportunistisch aan een gedegen stelling. Enige zetten later trok Marinus de stoute schoenen aan, en nam een aanvang in het voltooien van de slagzet. Helaas was deze niet helemaal doorgerekend. In de veronderstelling dat de tegenstander drie schijven zou te slaan, verplichtte de meerslag er vier te slaan. De slagzet liep volledig in de soep. En moest Marinus even later de partij opgeven.

Een gelijkwaardig opgaande partij tussen Ids van der Lijn en Leo Poot. In het middenspel beheerste Leo het centrum. Maar Ids liet zich niet onbetuigd en probeerde een omsingeling te plegen. Na een spannend treffen tussen beide bleef er een 8 om 8 stand over die vredig naar een remise kabbelde.

Maar Anton nam tegen opponent R. Grofsmid geen genoegen met een gelijkspel. Hij ging voor de volle winst. Al vroegtijdig kwam de Nieuwegeiner op schijfwinst. Het ging Anton niet snel genoeg en moest zich danig inhouden om geen verkeerde zetten te spelen en zodoende zijn winst in stof zou opgaan. R. Grofsmid toonde zich een taaie vechter die voor een punt ging. Maar Anton moest heel diep gaan en de spanning was op zijn gezicht af te lezen. Hij was daarom enorm opgelucht en blij met zijn behaalde overwinning. Echter mocht dit resultaat geen punt opleveren voor de Nieuwegeinse ploeg.

NDG P2
Overvecht 3-5

 

1.
Marinus Entrop
-
T. Smit
0-2
3
2.
Rob de Wit
-
H. Vermeend
0-2
1
3.
Ids van der lijn
-
L. Poot
1-1
2
4.
Anton van Hal
-
R. Grofsmid
2-0
4