nieuws uit De onderlinge competitie

Cor de Kruijff blijft koploper interne competitie na overwinning op Hans de Vast

Fragmenten uit de interne damcompetitie van NDG op 30-10-2008. Het was weer een interne competitie met volop spanning op diverse damborden. Na een half uur spelen scoort Cor de Kruijff de ‘slagzet van de maand’. Via een lokzet lukt het Cor om Hans de Vast te verleiden, een vergiftige schijf achterloop te spelen. Cor haalt uit met een negen zetten durende afwikkeling. Na deze prachtig verborgen slagzet blijft er voor Hans niet veel meer over. Kort daarop geeft Hans zich gewonnen. Kijk naar de animatie hieronder...

Hans de Vast
Cor de Kruijff
Hoeveel pech kan een mens verdragen? Tjeerd Postma speelt een scherpe partij tegen Gerard Bakker. Maar Tjeerd verstapt zich in het eindspel door een verkeerde voortzetting. Gerard komt op schijfwinst en enkele zetten nadien op partijwinst.

Soort gelijke situatie in de partij van Arie van Nieuwkerk tegen Sjef Valk jr. Een breipatroon van schijven. Met positioneel voordeel voor Sjef jr. Maar Arie speelt een lokzet en Sjef jr. trapt erin. Arie haalt een slagzet uit met doorbraak naar dam en wint.

Een mooi optreden van Anton van Hal. In een schijfachterstand tegen Kumar Bihari bewijst Anton dat hij in een benarde positie in staat is om de scherpste voortzetting te spelen. Kumar dacht door te breken. Maar Anton weet op geraffineerde wijze te plakken en komt op dam. Anton bracht een flinke dosis dreiging in het spel. En probeert Kumar op alle fronten op te sluiten. Maar de aalgladde Kumar weet te ontsnappen en bereikt eveneens de damlijn en forceert de remise.