UPDB Ronde 2 - overvecht - NDG P2

Het tweede damachttal speelt gelijk tegen Overvecht.

Verslag van Ids van der lijn

In een zeer spannend treffen tussen het Utrechtese Overvecht heeft het tweede damviertal van Nieuwegein haar eerste punt binnen weten te slepen. Er is aan weerskanten goed voor gestreden. In de laatste fase van het duel bracht Marinus Entrop de genadestoot toe en keerden de Nieuwegeinse dammers tevreden huiswaarts. Het verslag van een zinderend duel.

Een spannend duel tussen H. Vermeend en Anton van Hal. Toch wisten beide spelers elkaar positioneel in evenwicht te houden. Alleen meende Anton in het eindspel nog voordeel waar te nemen. Maar door goed tegenspel kabbelde deze dampartij naar een gelijkspel.

Teamcaptain Ids van der Lijn bemande het derde bord. Hij nam de taak op zicht om J. de Graaf in toom te houden. In opening moest Ids zeer goed oppassen voor verborgen slagzetjes die de Graaf er continu in probeerde te vlechten. Maar adequaat loodste Ids het schip ongeschonden de haven binnen. In een prachtig zes om zes eindspelstandje kwamen beide captains een welverdiende remise overeen.

In het begin van de partij kwam Rob de Wit een schijf achter. Maar dat liet Rob niet op zich zitten. Als een furie ging hij in de aanval. En ja hoor, weldra lukte het Rob om de verloren schijf terug te winnen. Helaas ging het in het eindspel minder goed. Want in een vier om drie standje, heeft Rob tactisch de verkeerde voortzetting gespeeld. Om het moment dat het erop aankwam was tegenstander F. Stoelwinder Rob te slim af.

Marinus Entrop tegen L. Poot. Een leuke partij met in het middenspel kansen voor beiden. Maar halverwege verraste Marinus zijn tegenstander door een slagzet naar dam uit te voeren. L. Poot dacht dat met de damachterstand de strijd gestreden leek en gaf onmiddellijk op Maar na analyse bleek het tegendeel. Na diverse keren af te ruilen had de Utrechter zeker een remise veilig kunnen stellen. Na deze overwinning van Marinus Entrop eindigde de strijd in een gelijke uitslag van 4-4.

Overvecht
NDG P2 4-4

 

1.
H. Vermeend
-
Anton van Hal
1-1
1
2.
L. Poot
-
Marinus Entrop
0-2
4
3.
J. de Graaf
-
Ids van der lijn
1-1
2
4.
F. Stoelwinder
-
Rob de Wit
2-0
3