UPDB Ronde 3 - NDG P2 - D.V. Soest-baarn

Het tweede damachttal speelt gelijk tegen Soest-Baarn en klimt naar de derde plaats.

Verslag van Ids van der lijn

In de derde ronde heeft het tweede damviertal van Het Nieuwegeins Damgenootschap gelijk gespeeld tegen de damclub Soest-Baarn. Het ging er spannend aan toe. Na de winst van Marinus Entrop en de verliespartij van Rob de Wit, probeerde Tjeerd Postma de winst voor NDG 2 binnen te halen. Het lukte hem bijna, maar een foutje in het eindspel speelde hem parten.

Ids van der Lijn kwam goed uit de opening tegen W. van Egdom. Een gelijkopgaande strijd. Met het eindspel werd het pas echt spannend. In een super geconcentreerde stemming probeerde Ids het midden gebied te veroveren. Met iedere zet die gespeeld werd moesten beiden spelers oppassen niet in temponood te komen. Uiteindelijk nam Ids de bevrijdende doorbraak naar dam en werd de vrede gesloten middels een gelijkspel.

Doordat Anton van Hal verhinderd was, kreeg Rob de Wit de schone taak toebedeeld om het 1e bord te bezetten. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Tegenstander L. van der Laan speelde aanvallend. Maar de inmiddels ervaren viertalspeler Rob de wit gaf goed partij en pareerde iedere verborgen actie of slagzet. Maar in het eindspel drukte L van der Laan definitief door. Helaas was Rob niet opgewassen tegen het geraffineerde spel van de Soestenaar.

Daarentegen mocht Marinus Entrop niet klagen over het geluk wat de Nieuwegeinse speler toebedeeld kreeg. Halverwege het middenspel maakte H. Krops een enorme blunder, waardoor Marinus direct kon profiteren en een mooie slagzet kon uitvoeren naar de damlijn. Kort daarop gaf H. Krops de partij gewonnen.

Een partij tussen Tjeerd Postma en W. Willemsen had veel last van turbulentie In eerste instantie was het Tjeerd die door een onoplettendheid een schijf achter kwam. Vervolgens gaat de Nieuwegeiner er goed voor zitten en weet helemaal terug te komen in de partij. Na de schijf weer veroverd te hebben ging Tjeerd op aanval naar nog een schijf. Geen zee ging Tjeerd te hoog. Want kort daarop veroverde hij een tweede schijf! En nog was de damhonger van Tjeerd niet gestild en snoepte hij er vervolgens nog een derde schijf af.
Maar aan de mooie droom van overwinning kwam helaas snel een einde. W. Willemsen wist op slinkse wijze een slagwending uit te halen waarop Tjeerd zijn winst zag vervliegen en moest berusten in een gelijkspel.

NDG P2
DVSB P2

4-4

1.
Rob de Wit
-
L.M. van der Laan
0-2
2.
Matinus Entrop
-
H. Krops
2-0
3.
Ids van der Lijn
-
W. van Egdom
1-1
4.
Tjeerd Postma
-
W. Willemsen
1-1