dvsb 2 - NDG P2 - Ronde 4

Een grandioze overwinning voor NDG P2

Verslag van Ids van der lijn

gepubliceerd op 9 november 2008, 8:46 uur
In eerste instantie zat de winst er voor NDG er nog niet in. Tweede bordspeler Rob de Wit speelde een goede opening. Maar in het middenspel ging het even mis. Tegenstander H. Krops kon vernietigend uithalen met een 2 om 4 slagzet. Rob zag in dat verder spelen zinloos was en gaf zich gewonnen.

Een spannend duel tussen G. Hanssens en Anton van Hal. Een vreemde opening naar het eindspel toe. Beide spelers maakte er een spannend partijtje van. Kortom een dampartij waar van alles in zat. Anton probeerde er alle voordeel uit te halen wat er in zat. Maar beide spelers waren goed aan elkaar gewaagd en vochten samen tot de laatste schijven in het doosje lagen. Remise was uiteindelijk de uitslag.

Tjeerd speelde op bord 4 met de duidelijke opdracht om in ieder geval een punt te pakken tegen W. Willemse. Tjeerd speelde de voorgaande ronde eveneens tegen de dezelfde speler en eindigde het duel in een gelijkspel. Maar dit keer rook Tjeerd revanche. Na een flinke schijvenafwikkeling bleef er een mooi zeven om zeven eindspelletje over. Tjeerd ging er goed voor zitten en speelde geconcentreerd. Na goed ngedacht te hebben ontvouwde Tjeerd zijn plan en weldra ging er een schijf van W. Willemse eraf. Dit gaf de Nieuwegeiner behoorlijk zelfvertrouwen en profiteerde op het einde van de rit van een 1 oom drie slagzet naar de damlijn. En weldra kon Tjeerd de overwinning oogstte.

Nadat W. van Egdom 40 minuten te laat binnen kwam stappen. Na wat vlotte schijven wisseling ging de strijd gelijk op. Maar na de 40e ging het toch te snel voor W. van Egdom. Want prompt dook hij in een zetje waardoor Ids van der Lijn een schijf kon winnen. Gaande weg kwam van Egdom in tijdnood waardoor hij niet adequaat tegenspel kon bieden en het overzicht verloor. Hiermee stapelde zich fout op fout. Ids bleef rustig en speelde zijn eigen spelletje. En had nog genoeg bedenktijd te over en kon zo rustig nadenken over de winstvariant en deze ook kon uitvoeren. En hiermee werd de winst van 3-5 uit een feit voor het tweede achttal van NDG.9

DVSB 2
NDG P2 3-5
1.
G. Hanssens
-
Anton van Hal
1-1
2.
H. Krops
-
Rob de Wit
2-0
3
W. van Egdom
-
Ids van der Lijn
0-2
4
W. Willemsen
-
Tjeerd Postma
0-2