Zenderstad - NDG P2 - Ronde 1

Een forse nederlaag voor het tweede viertal van Nieuwegein.

Verslag van Ids van der lijn

Het Nieuwegeinse damviertal heeft een forse nederlaag moeten incasseren tegen het IJsselsteinse Zenderstad P2. Die bestond uit jeugdspelers met een gemiddelde leeftijd van 12 jaar. Een goed geolied viertal, dat inmiddels over een flinke dosis inzicht en speltechniek beschikt. Waar het NDG’s viertal achteraf gezien niet tegen op gewassen bleek.

Na de 16e zet kwam Tjeerd Postma na een verkeerde afruil een schijf achter tegen Frank Scholman. Op de 26e werd De Nieuwegeiner een kaatsingszetje getrakteerd. Daarna bleef er weinig kansrijk spel over om er nog remise van te brouwen.

Rob de Wit hield goed stand tegen Sammi van Kalles. Door druk uit te oefenene op de lange vleugel wist de Nieuwegeinse damer door te breken. Maar in zijn enthousiasme haalde Rob op het verkeerde veld dam. Want vervolgens wist Sammi de dam op te vangen en daarna nog twee schijven in te rekenen. Kort daarop staakte Rob de strijd.

Marinus Entrop gaf positioneel goed partij tegen Yoeri van Leeuwen. Het duurde lange tijd voordat duidelijk bij wie het kansrijke spel lag. Pas in het eindspel kreeg de IJsselsteiner overwicht. Maar kennelijk door onzekerheid bood hij Marinus remise aan. Deze aanvaardde dit aanbod direct en behaalde het enige punt voor NDG P2.

Alle hoop was dus gevestigd op Anton van Hal. Maar alras werd hij na het middenspel op sublieme wijze in de hekstelling gebracht. Een knap staaltje vlechtwerk van bord 1 speler Maarten de With. Een opsluiting waar Anton niet meer uit kon komen. Op de andere vleugel had Maarten vervolgens zijn handen vrij om door te breken naar dam. Spoedig daarop kon de IJsselsteinse jeugdspeler de partij winnend afsluiten.

Zenderstad P2
NDG P2 7-1
1.
Maarten de With
-
Anton van Hal
2-0
2.
Yoeri van Leeuwen
-
Marinus Entrop
1-1
3
Frank Scholman 
-
Tjeerd Postma
2-0
4
Sammi van Kalles 
-
Rob de Wit
2-0